dsc1615 17904551012 o
boven
boven
boven

Wisselende omstandigheden in Makkum

Geplaatst op 22-06-2019  -  Categorie: Algemeen

Het was weer zo'n weekend ... ja inderdaad zaterdagochtend gingen we naar buiten met windje 5-6 (uiteindelijk werden vlagen van een dikke 7 gemeten). En mensen, het ging zo allerverschrikkelijkste hard. Zo hard waren wij nog nooit gegaan. We keken elkaar aan met de gedachte; ' we laten die spi maar achterwege vandaag.' Overleven, raggen en vooral op tijd zeil los en afsturen.  Het water vloog je om de oren, overal lagen splashes, contenders en skiffs te zwemmen. De wedstrijdleider sprak van een “ietwat onoverzichtelijke situatie”.

Voor ons (Treske en Leonard) werd de situatie helaas nog onoverzichtelijker. In 1 moment van onoplettendheid spoelde mijn trouwe bemanning van dek en daar gingen we. Doordraaien, zwaard valt eruit en je bent reddeloos verloren. Het lot dat je rest: de bodem van je boot rustig bestuderen. We hadden alle tijd om elk krasje in de verf grondig te bekijken, want de rescue had het een beetje druk. Toen de rescue er was werd er al gauw een grote viskotter opgepiept, het was namelijk een vrij kansloze situatie zo met die golven en zonder zwaard. Na een uur gevuld met alle mogelijke oplossingen voor een zo 'clean' mogelijke reddingsactie, waren wij wel uitgezwommen en hing die boot (lees de romp) in de kraan van onze reddende visengelen.
U voelt hem al aankomen, en nee uw gevoel klopt niet, de mast is niet in twee stukken. Nee hij was in drie stukken. Maar de romp is nog helemaal heel, always look at the bright side!img-20190616-wa0003
Naast dit avontuur waren er gelukkig andere spankers wel in staat alles rechtop en heel te houden. Na het afblazen van de wedstrijden in de ochtend, mocht het 's middags dan toch! Zaterdag is in de middag is nog 1 wedstrijd gevaren waar Frans Sas samen met dochter Vera hun eerste 1tje van het seizoen voeren...
Toen iedereen weer aan de wal was konden we opdrogen en elkaar stoere verhalen vertellen onder het genot van een heerlijk vers gerookt of gebakken visje. 20190615-171705Om de dag af te sluiten werd er gebarbecued. WSV Makkum heeft z'n horeca echt wel op orde, alleen daarom zou je al meedoen!

Zondag mocht iedereen weer vroeg uit de veren om met een heerlijk zonnetje de boot weer in het water te gooien. Met een windje 3-4 en dat zonnetje zag het er wat vriendelijker uit dan zaterdag. Leonard kon instappen bij Sjoerd en Treske bij Jim. Tonny moest helaas afhaken vanwege familie omstandigheden en zo lagen er het weekend  7 verschillende bootjes aan de start.
Na een frisse duik a la Treske en Leonard konden Frans Sas en Vera wél verder en ze zetten hun trend van zaterdag door. Zo begon de glimmende Wobbler (968) vrolijk met een tweede plaats gevolgd door een 1tje en als afsluiter nog een derde plaats. Met dit resultaat mochten Vera en Frans Sas tot winnaars van dit weekend uitgeroepen worden, gefeliciteerd!
Op de tweede plaats zijn geëindigd gelegenheidsteam Carlos en Frans in de 952, leuk mannen, goed gedaan! Gewoon accepteren dat Sas altijd hoger en harder vaart aan de wind! ;)
Op de derde plaats zijn geëindigd Jim en Treske en dat maakte natuurlijk een hoop goed!

Wie zien we bij de klassieke race tussen de eilanden van Loosdrecht?
We verwachten nu al 10 bootjes aan de start! Schrijf je snel in en kom genieten van dat heerlijk vlakke water. Dit is dé wedstrijd om tactisch te varen! Tot 6-7 juli!

Meer foto's onder het tabblad Media

 

 

 

Nieuwsarchief

Verslag ONK 2020!

Datum: 08 september 2020  -  Categorie: Algemeen
Wat een weekend, een weekend van uitersten, met een lach en traan. Veel boten, kampeerders, vinta...

Informatie ONK Sneek

Datum: 29 augustus 2020  -  Categorie: Algemeen
Op 4, 5 en 6 september wordt het Open Nederlands Kampioenschap gevaren in Sneek. Er worden meer d...

(Her)openingswedstrijden Sneek

Datum: 29 augustus 2020  -  Categorie: Algemeen
Er was harde wind beloofd en de weergoden maakten die belofte meer dan waar. Zaterdag een best we...

Uitstel eruit!

Datum: 10 augustus 2020  -  Categorie: Algemeen
Beste Spankerzeilers,   Na een kleine vier maanden waarin het wedstrijdzeilen in meermansboten ...

Winter-weetje 3 - De after-race

Datum: 13 januari 2020  -  Categorie: Algemeen
Na een dag wedstrijden zeilen begint nog een hele andere wedstrijd, namelijk wie heeft als eerst ...

2020 Activiteit
20 juni
zaterdag
10:30 tot
16:00
Training Vinkeveen
Vinkeveen
18 juli
zaterdag
12:00 tot
16:00
Braakmancup
Hoek
22 augustus
zaterdag
11:00 tot
17:00
'Opening' Sneek
Sneek
30 augustus
zondag
11:00 tot
16:00
Rabenhaupt Wedstrijden
Paterswolde
4 september
vrijdag
12:00 tot
16:00
ONK Sneek
Sneek
26 september
zaterdag
11:00 tot
16:00
Najaarswedstrijden Sneek
Sneek
10 oktober
zaterdag
11:30 tot
16:00
Vinkeveen sprint
Vinkeveen