dsc1615 17904551012 o
boven
boven
boven

Sluitingswedstrijden Sneek

Geplaatst op 13-01-2020  -  Categorie: Algemeen

Afgelopen weekend werden de sluitingswedstrijden gehouden bij KWS-Sneek, een van de laatste wedstrijden voor de Spanker in het seizoen 2019. De zomerse omstandigheden zijn voorbij, tijd voor echte najaarswedstrijden! Het werd al snel duidelijk: dit is aanpoten.

Onder barre omstandigheden waren er 6 van de 11 spankers dapper genoeg om de mast omhoog te zetten en de zeilen te hijsen. Alleen onverschrokken spankerzeilers Jim, Niels, Duco, Taco, Rien, Bas-Jan, Yntje, Steven, René, Quinta, Rainier en Leonard hadden de ballen om met uitschieters van 30 knopen aan de start van het kolkende Sneekermeer te verschijnen. Een trapezebroek was geen overbodige luxe, zo ondervond ook Bas-Jan, iets te veel wijntjes in de auto onderweg naar Friesland misschien? Gelukkig hielp zijn reddende engel Saskia hem uit de brand. Spie erbij en en ze waren keurig bijna op tijd voor de start. De starttoeter was niet te horen maar deze helden gingen van start. Vol in trapeze en met de grootschoot in de hand ging het eerste kruisrak bij iedereen nog goed, in het bijzonder voor het gelegenheidsteam Rainier en Leonard, die gingen als eerste de bovenboei rond. Wie had het lef om de spie te zetten? Al deze spankerhelden deden het gewoon. Volle focus, spietje een beetje achter de fok laten gaan en op tijd sturen. Dan is er natuurlijk de volgende uitdaging; gijpen. Hier werden de skills van deze waaghalzen toch wel degelijk op de proef gesteld bleek uit de stormrondjes van de 650 (Taco en Duco), de 881 (Rien en Bas-Jan) en de 891 (René en Quinta). Voor het laatste team ging dit niet goed en sloegen alsnog om. Dit kostte wederom weer het leven van een beroemd (berucht?) roze vaantje, niet alleen het vaantje was verdwenen, ook het roer was ervandoor. Bij Rainier en Leonard gingen de eerste twee gijpen gesmeerd maar bij de derde verloor onze Rainier zijn evenwicht en ging als een kip op (helm)stok. De helmstok van de 836 was niet bestand tegen deze krachten en eindigde in 3 stukken. Hopen dan Rainier's eigen 'helmstok' daar beneden er beter vanaf is gekomen ahum... Yntje en Steven wisten deze stormachtige omstandigheden keurig te handelen totdat er aan de wind toch wel een hele dikke vlaag inkwam.
Dit resulteerde in dat ook de mannen van de 531 (Yntje en Steven) zwemles gehad hebben, en dat terwijl ze notabene op de 2e plaats voeren.
Gelukkig hadden ze de boot snel weer overeind en konden de race vervolgen, deze race uitvaren is een prestatie op zích! Uiteindelijk wist dreamteam Jim en Niels het best te overleven en planeerden als eerst over de finish Duco en Taco zaten ze op de hielen en werden 2e, 3e waren Rien en Bas-Jan en Yntje en Steven wisten na hun zwempartijtje de race knap uit te varen. Deze uitslag bleek achteraf beslissend want dit zou ook het eindklassement worden. Vlag OW werd boven A gehesen; geen wedstrijden meer vandaag. Ook zondag was het comité zo verstandig 's ochtends meteen OW boven A te hijsen. Zo is er 1 van de 4 geplande wedstrijden verzeild. Zaterdagavond is een groep spankerzeilers deze survivaltocht gaan vieren met een etentje bij de stoof. De volgende dag mochten Jim en Niels bij een lekker bakje koffie hun knappe 1e overlevingsprijstrofee ophalen. Gefeliciteerd!

Het volgende evenement is de Spiegelplas op 12-13 oktober. Daar is het gelukkig altijd mooi weer en kunnen de laatste zonnestraaltjes van het seizoen gepakt worden, schrijf je even in! Tot dan!

P.S. kijk voor spectaculaire plaatjes even hier https://www.oypo.nl/nl/b9f848bc4d15e732?p=2

Nieuwsarchief

Verslag ONK 2020!

Datum: 08 september 2020  -  Categorie: Algemeen
Wat een weekend, een weekend van uitersten, met een lach en traan. Veel boten, kampeerders, vinta...

Informatie ONK Sneek

Datum: 29 augustus 2020  -  Categorie: Algemeen
Op 4, 5 en 6 september wordt het Open Nederlands Kampioenschap gevaren in Sneek. Er worden meer d...

(Her)openingswedstrijden Sneek

Datum: 29 augustus 2020  -  Categorie: Algemeen
Er was harde wind beloofd en de weergoden maakten die belofte meer dan waar. Zaterdag een best we...

Uitstel eruit!

Datum: 10 augustus 2020  -  Categorie: Algemeen
Beste Spankerzeilers,   Na een kleine vier maanden waarin het wedstrijdzeilen in meermansboten ...

Winter-weetje 3 - De after-race

Datum: 13 januari 2020  -  Categorie: Algemeen
Na een dag wedstrijden zeilen begint nog een hele andere wedstrijd, namelijk wie heeft als eerst ...

2020 Activiteit
20 juni
zaterdag
10:30 tot
16:00
Training Vinkeveen
Vinkeveen
18 juli
zaterdag
12:00 tot
16:00
Braakmancup
Hoek
22 augustus
zaterdag
11:00 tot
17:00
'Opening' Sneek
Sneek
30 augustus
zondag
11:00 tot
16:00
Rabenhaupt Wedstrijden
Paterswolde
4 september
vrijdag
12:00 tot
16:00
ONK Sneek
Sneek
26 september
zaterdag
11:00 tot
16:00
Najaarswedstrijden Sneek
Sneek
10 oktober
zaterdag
11:30 tot
16:00
Vinkeveen sprint
Vinkeveen